VERKSAMHETSBERÄTTELSE

för Sjötorps Bygdegårdsförening år 2017

Styrelsen hade under året följande sammansättning: Ordförande Birgitta Svensson, sekreterare

Alva Johansson, kassör Mari Stridkvist, Eva-Marie Freij, Annika Carlsson, Ida Sunnari, Monica Enoxon, Kristina Karlsson, Emma Jerenvik, Louise Lennemar och Josefin Örnfeldt.

Vi har haft 11 protokollförda möten varav ett årsmöte. Ekonomin framgår av särskild sammanställning. Föreningen har under året haft ca 400 medlemmar. Eftersom man kan lösa  medlemsavgift antingen som enskild eller familj är det svårt att få en exakt siffra.

Temat för bygdegårdarnas verksamhet år 2017 var – Bygdegårdar mötesplatsen för en levande attraktiv landsbygd.

Fler och fler har upptäckt  vilken resurs bygdegården är både för tillfälliga besök vid olika aktiviteter och möjligheter att hyra både för föreningar och enskilda personer. Detta gäller både boende i Sjötorp och de som bor lite längre bort.

Under det gångna året har bygdegården varit bokad för många olika aktiviteter. Det har bl.a. varit tre bröllop, fem dopfester, födelsedagsfester  och olika företag som valt att ha konferens i Sjötorp. Bland dem som kontinuerligt hyr bygdegården kan nämnas: Kyrkan, Sjötorps samhällsförening, PRO och bokcirkeln.

Under året har följande aktiviteter genomförts i föreningens regi eller i samverkan med andra föreningar:

Året inleddes med den traditionella  Курлово купить закладку мефедрон, кокаин, героин, скорость меф ск, мдма, амфетамин, гашиш, экстази, шишки, бошки, шишки. Julgransplundringen med dans kring granen och besök av tomten. https://domsbitshop.com
Under sportlovet inbjöds barnen till en source url Bakelsetävling där det gällde att dekorera sin egen bakelse. Temat för året var Sport.  De tävlande delades in i tre klasser och i varje klass fick man pris för smak och utseende.

Föreningens årsmöte ägde rum den 21 februari.

Panikteaterns föreställning  https://flakkastuff.com/gornozavodsk.html Två systrar och en begravning den 25 februari med efterföljande servering var mycket uppskattad.

Den 9 april inbjöd föreningen till Южно-Сухокумск купить закладку мефедрон, кокаин, героин, скорость меф ск, мдма, амфетамин, гашиш, экстази, шишки, бошки, шишки. Vårfest.  Björn Larsson och Fria tyglar underhöll.

Купить закладку кокаин, мефедрон, героин, скорость меф ск, мдма, амфетамин, гашиш, экстази, шишки, бошки, шишки Säsongsstarten för söndagarnas kaffeservering i bygdegården var den 23 maj då https://bearloges.com/rodniki.html  årets Sjötorpskaka utsågs

Vinnare blev Chokladkladdkaka med kokosglasyr Купить закладку кокаин, мефедрон, героин, скорость меф ск, мдма, амфетамин, гашиш, экстази, шишки, бошки, шишки .

https://whitemanmarkt.com/puchezh.html Sjötorpsdagarna var som tidigare år den första helgen i juni och i Bygdegården hade vi kaffeservering och barnen i Sjötorps förskola och Lyrestads skola  visade upp prov på vad de hade gjort under våren https://superstmens.com .

Examensdagen firades med jordgubbstårta. En tradition alltsedan bygdegårdsföreningen bildades.

Det stora kafferepet med bulle, småkakor och rulltårta ägde rum den 8 och 9 juli. Alltid lika populär.

Första lördagen i augusti var vi medarrangör  vid Kanalsimmet med mycket folk och många deltagare.        

Skörde- och kulturfesten för Norra Skaraborg var i år den 16 och 17september. Lördagens lunch med soppor och hembakat bröd och söndagens kaffe med bärpajer och kakor har blivit en tradition som många återvänder till varje år. Årets utställning hade temat: ”Sjötorps varv och såg”.

Höstloppisen ägde rum den 15  oktober.

Den 9 december var det Luciafirande.  Sjötorpsbarnen framförde ett mycket uppskattat Luciatåg och den efterföljande kaffeserveringen och försäljningen gjorde att vi fick in pengar till vår verksamhet.

Kaffeserveringen har varit öppen på söndagarna från 23 maj till och med september. Det var även öppet vissa lördagar.

De s.k. tisdagsträffarna under vår och höst  har fortsatt även detta år. Dess syfte är att ge Sjötorpsborna en möjlighet att träffas, fika och umgås.

Bygdegården är fortfarande en av kommunens turistserviceplatser.  Detta innebär att bygdegårdsföreningen tillhandahåller turistbyråns besökskartor och broschyrer, ger information om Sjötorp med närområde samt tipsar besökare om aktuella aktiviteter.

Rundvandringen i Sjötorp har varit uppsatt även detta år och gör att boende och besökare kan lära sig mer om samhället.

Cykelleden Blomstervägen har blivit mycket populär och vi har fått beställa en del nya skyltar och komplettera de gamla.

Förbättringar och inköp under året: Reparation av diskmaskin, robotgräsklippare och bord samt inköp av kaffetermosar och stolsdynor. Planteringarna utanför bygdegården har ersatts med andra blommor.

De planer som fanns i början på året på större reparationer och investeringar har fått skjutas  på framtiden beroende på brist på tid.

Till vår verksamhet har vi erhållit bidrag från John Hedins fond och Stiftelsen för Grevillis fond. 

Styrelsen framför slutligen sitt varma tack till alla som lägger ner så mycket tid och ideellt arbete för föreningen.

Sjötorp i januari 2018

……………………………………………………………………………………………….

Birgitta Svensson                     Alva Johansson                                    Mari Stridkvist

………………………………………………………………………………………………..

Eva-Marie Freij                                    Annika Carlsson                       Ida Sunnari

...................................................................................................................................................

Monica Enoxon                                   Kristina Karlsson                     Emma Jerenvik

…………………………………………………………………………………………                              

Louise Lennemar                     Josefin Örnfeldt

 

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

för Sjötorps Bygdegårdsförening år 2016

Styrelsen hade under året följande sammansättning: Ordförande Birgitta Svensson, sekreterare

Alva Johansson, kassör Mari Stridkvist, övriga ledamöter: Eva-Marie Freij, Annika Johansson,

Ida Sunnari, Monica Enoxon, Kristina Karlsson, Marianne Weibull,Emma Jerenvik, Louise Lennemar och

Anna-Karin Juhlin

Vi har haft 12 protokollförda möten varav ett årsmöte. Ekonomin framgår av särskild sammanställning. Föreningen har under året haft ca 400 medlemmar. Eftersom man kan lösa  medlemsavgift antingen som enskild eller familj är det svårt att få en exakt siffra

Temat för bygdegårdarnas verksamhet år 2016 var – Framtidens mötesplats.

Vi har under året arbetat för att allt flera skall upptäcka vilken resurs bygdegården är både för tillfälliga besök vid olika aktiviteter och möjligheter att hyra både för föreningar och enskilda personer.

Den har under det gångna året har bygdegården varit bokad för många olika aktiviteter. Bland dem som kontinuerligt hyr bygdegården kan nämnas: Kyrkan, Sjötorps samhällsförening, PRO och bokcirkeln.

Under året har följande aktiviteter genomförts i föreningens regi eller i samverkan med andra föreningar:

Året inleddes med den traditionella  Julgransplundringen med dans kring granen och besök av tomten
Under sportlovet inbjöds barnen till en Bakelsetävling där det gällde att dekorera sin egen bakelse. Trettio barn deltog och bokpriser delades ut för olika åldersklasser.

Föreningens årsmöte ägde rum den 29 februari.

Under påsklovet försöker vi anordna något för barn och ungdomar. I år kom trollkarlen Adin och presenterade sin föreställning ”Kaninernas magiska värld”

I april inbjöds alla medlemmar till Vinprovning där vi även fick tillfälle att äta god mat och umgås.

Säsongsstarten för söndagarnas kaffeservering i bygdegården var den 22 maj med framröstning av  årets

Sjötorpskaka. Vinnare blev Citronkladdkaka med vit chokladfrosting.

Sjötorpsdagarna var som tidigare år den första helgen i juni och i Bygdegården hade vi kaffeservering och barnen i Sjötorps och Lyrestads förskola hade en utställning.
Examensdagen var det fest med jordgubbstårta direkt efter avslutningen. En tradition alltsedan bygdegårdsföreningen bildades.

Juli inleddes med att årets Residensrally den 2 juli hade en kontroll vid Bygdegården där vi fick en

möjlighet att visa lokalerna och servera kaffe .

Det stora kafferepet med sju sorters kakor,bulle och mjuk kaka ägde rum den 9 och 10 juli.

Första lördagen i augusti var vi medarrangör  vid Kanalsimmet med mycket folk och många deltagare.         

Skörde- och kulturfesten för Norra Skaraborg var i år den 17 och 18 september. Lördagens lunch med soppor och hembakat bröd och söndagens kaffe med bärpajer och kakor  var välbesökta.

Årets utställning med temat: ”Sjötorp förr och nu” engagerade många av Sjötorps invånare  både under planeringen och under utställningsdagarna. Vi hoppas på en fortsättning med detta innehåll. I samband med utställningen fick föreningen en bonad målad av folkskollärare David Lindgren. Den skänktes av Göran och Berit Winroth.

Söndagen den 25 september berättade Bengt Olson om bakgrunden och tillkomsten av skulpturen Vattentrappan i Sjötorp. Föreningen fick även en tavla som gåva av konstnären.

Höstloppisen ägde rum den 30 oktober.

Den 10 december var det Luciafirande med Sjötorpsbarnens eget luciatåg.

Kaffeserveringen har varit öppen på söndagarna från maj till september.  Under tiden 25 juni till och med 23juli öppet även på lördagarna. De s.k. tisdagsträffarna under vår och höst  har fortsatt även detta år. Dess syfte är att ge Sjötorpsborna en möjlighet att träffas, fika och umgås.

Rundvandringen för besökare i Sjötorp har kompletterats med mer information längs vandringen. Vi försöker att hålla hemsidan www.bygdegardsforeningen.sjotorp.se  uppdaterad men på grund av byte av program och att vår tidigare webbansvarige har flyttat har vi ännu inte löst frågan på bästa sätt. Vi försöker även nå ut via facebookgruppen Sjötorpsinformation. Bygdegården är fortfarande en av kommunens turistserviceplatser.  Detta innebär att bygdegårdsföreningen tillhandahåller turistbyråns besökskartor och broschyrer, ger information om Sjötorp med närområde samt tipsar besökare om aktuella aktiviteter.

Under året har föreningen märkt ut en cykelled som har fått namnet Blomstervägen.

Förbättringar och inköp under året:
Reparation av takskadan på bygdegården som uppkom i samband med stormen strax före jul 2015.

Inköp av glas, dessertskedar, inramning av skänkta tavlor, ny kupa till fotogenlampa, reparation av väggklocka och nytt elelement i stora salen.

På grund av förseningar när det gäller riktlinjerna för bidragsansökningar från Landsbygdsprogrammet och brist på tid och kompetens har större renoveringar och inköp fått skjutas på framtiden.

Till vår verksamhet har vi erhållit bidrag från John Hedins fond och Stiftelsen för Grevillis fond. 

Styrelsen framför slutligen sitt varma tack till alla som lägger ner så mycket tid och ideellt arbete för föreningen. Tack var er kan vi ha ett så omfattande och innehållsrikt program.

Sjötorp i januari 2017

……………………………………………………………………………………………….

Birgitta Svensson                     Alva Johansson                                    Mari Stridkvist

………………………………………………………………………………………………..

Eva-Marie Freij                                    Annika Johansson                    Ida Sunnari                  

...................................................................................................................................................

Monica Enoxon                                   Anna-Karin Juhlin                    Kristina Karlsson

…………………………………………………………………………………………………                       Marianne Weibull                   Emma Jerenvik                                    Louise Lennemar        

 

Verksamhetsberättelse 2015

Sjotorp.se © 2011 Sjötorps Samhällsförening i samarbete med Sjötorps Bygdegårdsförening, föreningar och företag.